Artemide logo

Artemide

Italienske Artemide ble etablert på 1960-tallet av Ernesto Gismondi i Milano og er i dag verdensledende innen moderne belysning. Artemide produserer funksjonell design for hjem, kontor og offentlige rom. Merket holder til i Pregnana Milanese, rett utenfor Milano, der man sliper hvert nytt produkt fra konsept til produksjon – for å garantere best mulig resultat og høy kvalitet som mulig. Med ekspertise innen både tradisjonelle og moderne materialer, tilbyr Artemide en rekke produkter for forskjellige anledninger. Se hele vårt utvalg her.

Artemide Tolomeo

Tizio

Eclisse

Bordlampe

Nesso

Bordlampe

Dalù

Bordlampe

Dioscuri

Bordlampe / vegglampe / taklampe

Artemide Teti

Prisvinnende italiensk design fra Artemide

Artemide har samarbeidet med flere kjente designere og vunnet en rekke designpriser. I 1972 skapte Richard Sapper arbeidslampen Tizio, som ble en stor suksess og vant mange priser verden over. Lampen er en del av The Museum of Modern Arts permanente samling og blir et symbol på Artemides tidløse, funksjonelle lysdesign.

Tolomeo, den justerbare lampen, ble designet i 1987 av Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina. Tre år senere vant designerduoen den prestisjetunge Compasso d’Oro designprisen for lampen og Tolomeo fortsetter å være utrolig populær den dag i dag. Lampen, blant andre italienske designklassikere, blir også synonymt med begrepet «Made in Italy» og finnes i hjem og kontorer over hele verden.

På 1990-tallet ble filosofien «The Human Light» lansert samtidig som Carlotta de Bevilacquas startet som viseadministrerende direktør. En filosofi som vil endre hvordan du produserer og utvikler produktene dine. Nå tas det hensyn til menneskets behov for lys i ulike rom og til ulike tider i livet. Bevilacqua designer Copernico Sospensione 2011-lampen og vinner Red Dot Design Award for den. I 2015 åpner Artemide et nytt innovasjonssenter med plass til alt fra produktutvikling, forskning og kvalitetstesting. Mange av deres produkter er klassifisert som moderne designikoner, og produksjonen fortsetter i dag utenfor Milano.

Artemide
Din handlekurv